Search form

Krijn Verwijs exclusieve verdeler van Ostra Regal Special oesters voor Nederland en België
Your guarantee of the very freshest, top-quality

03-12-2014

Krijn Verwijs exclusieve verdeler van Ostra Regal Special oesters voor Nederland en België

Krijn Verwijs exclusieve verdeler van Ostra Regal Special oesters voor Nederland en België

Een oester met een zoete en zilte smaak
Vijf oesterkwekers uit Frankrijk (Bretagne, Vendée, Normandië en Charente) zijn uitgeweken naar Ierland om daar de Super Special Oester te kweken. Tijdens de groei voedt de oester zich met bepaalde soorten plankton welke de oester een zoete smaak geven. Deze zoete smaak samen met de natuurlijke jodium smaak, die van nature voorkomt in de oester, met in de laatste noten de subtiele smaak van hazelnoten maken deze oester zo bijzonder.

De Ostra Regal groeit in wateren die rijk zijn aan mineralen en plankton. Dit is waarom soms pokken groeien op de oesterschelp. Deze pokken zijn het bewijs van de hoge concentratie mineralen in het water. Door het benutten van de diverse kweekmethodes uit de verschillende regio’s uit Frankrijk is het de kwekers gelukt om deze bijzondere oester met een zeer hoog visgewicht te kweken.

Het start allemaal in de Vendée (Frankrijk) waar de beste kwaliteit oester larven worden geselecteerd. Deze worden verder opgekweekt in Franse hatcheries. Dit alles duurt zo’n 6 maanden om oesters te laten groeien tot de grootte van een vingernagel, ofwel oesterbroed.

Het oesterbroed wordt uitgezet in Clew Bay (West Ierland), waar het zich voedt met de vele mineralen en plankton die het gebied rijk is en verder groeit in 2 tot 3 jaar. Vervolgens worden de oesters uitgezet in de baai van Bannow (Zuid Ierland). Een beschutte baai die ideaal is voor de oesters om verder te groeien. Hier blijven de oesters voor ongeveer 1 jaar. In dit gebied is de concentratie voeding zo intens dat de oesters snel groeien en wat resulteert in de top kwaliteit oesters.

Na deze reis komen de oesters terug naar Frankrijk, Île d'Oleron, waar de twee broers Benoit en Cedric de oesters terug in zee plaatsen waardoor ze de ideale zoute smaak krijgen. Zij letten op het reinigingsproces en zorgen dat de oesters met alle zorg verpakt worden. 


Other news articles