Search form

Krijn Verwijs Yerseke B.V. aanwezig tijdens BioFach 2014 met Premier Organic Mosselen
Your guarantee of the very freshest, top-quality

30-01-2014

Krijn Verwijs Yerseke B.V. aanwezig tijdens BioFach 2014 met Premier Organic Mosselen

Premier Organic Mosselen zijn de eerste bodemcultuur mosselen ter wereld die door de EU als biologisch zijn geclassificeerd en het Biologisch-logo van de EU dragen. Biologische bodemcultuur mosselen bieden een unieke smaakervaring. De combinatie van de wilde wateren van Ierland en Premier's geavanceerde proces voor het bewaren van de versheid geven een zoet vlees dat vol van smaak is. Om dit hoogwaardige product te produceren, moet er eerst mosselzaad uit natuurlijke leefgebieden rond de Ierse kust worden verzameld. Het is van het uiterste belang dat we deze natuurlijke leefgebieden behouden en het Biologisch-logo vormt de garantie dat dit op een duurzame manier gebeurt. Het wilde zaad wordt daarna in beschutte baaien rond de Ierse kust geplaatst om het te beschermen tegen oceaanstromingen en stormen rond Ierland. Alle gekozen baaien worden zorgvuldig gecontroleerd. Wederom garandeert het biologisch keurmerk dat dit proces wordt uitgevoerd met respect voor de natuur en de diversiteit van de baai. De Organic Ierse mosselen krijgen dan de kans om op natuurlijke wijze in de zuivere wateren van deze baaien te groeien. Dit geeft de Organic mosselen hun unieke smaak en aroma. De mosselen worden aan de natuur overgelaten en kunnen er drie jaar over doen om volwassen te worden. Als ze hun handelsgrootte hebben bereikt, worden ze geoogst. Alleen bij Premier Organic mosselen wordt gegarandeerd dat eventueel vuil op de mossel met de hand of fysische middelen wordt verwijderd en worden nooit met chemische middelen gereinigd.

Natuurlijk, dat proef je!

De biologische productie van mosselen in Europa is onderworpen aan Verordening 710/2009 van de Europese Commissie.  Omdat mosselen hun voedsel uit het natuurlijke zeemilieu halen, zijn de biologische voorschriften gericht op milieuvriendelijke beheerspraktijken.

1. Duurzaam beheersplan volgens de principes van biologische productie;
2. Passend afvalbeheer;
3. Verantwoorde winning van zaad uit duurzame bron;
4. Respect voor de natuur en biodiversiteit;
5. Verwijdering van biologisch vuil uitsluitend met de hand of fysische middelen.

Producten die aan deze eisen voldoen, mogen het nieuwe Biologisch-logo van de EU dragen.


Other news articles